Gaandeweg steunt Oekraïense gezinnen

We hebben het allemaal gezien in het nieuws: de Oekraïense gezinnen die door het Prinses Máxima Centrum (in samenwerking met o.a. Corendon en Stichting Mag Ik Dan Bij Jou) naar Nederland werden gehaald zodat de behandeling van hun kind in ons land kon worden voortgezet. Gezinnen die niet alleen moeten dealen met de oorlog en het verlaten van huis en haard, maar ook dag in dag uit met kanker. Dubbel zoveel zorgen, dubbel zoveel onzekerheid.

Onderdak, boodschappen, vervoer en zakgeld

Zeven van deze gezinnen biedt Stichting Gaandeweg onderdak, boodschappen, vervoer en zakgeld. Op RCN Vakantiepark het Grote Bos in Doorn (waar we momenteel een nieuw vakantiehuis bouwen) hebben we zes gezinnen ondergebracht en op Vakantiepark Landal Stroombroek in Braamt hebben we één gezin ondergebracht. Omdat ons vakantiehuis daar op grotere afstand is van het Máxima, was er vervoer nodig. Sponsor Volvo Harrie Arendsen in Zevenaar heeft geheel belangeloos een prachtige auto voor dit gezin ter beschikking gesteld. Geweldig! Rondom deze gehele ‘operatie’ is er bovendien veel contact met VKN.

Rustgevende plek in de natuur

Samen met bovengenoemde partners zorgen we ervoor dat het aan deze zes gezinnen niets ontbreekt. Ze gaan vrijwel dagelijks naar het Máxima voor intensieve behandelingen en kunnen ondertussen bijkomen in een mooi vakantiehuis op een rustgevende plek in de natuur. Het zal al hun leed nauwelijks verzachten, maar we proberen het op deze manier toch iets draaglijker te maken.

Ook helpen?

Wil je ons helpen om zo goed mogelijk voor deze (en alle andere) gezinnen te zorgen? Doneer! Elke euro is welkom. Dit kan als bedrijf en als particulier. Alvast bedankt!