FAQ

Stichting Gaandeweg (ANBI en CBF gecertificeerd) organiseert korte vakanties voor gezinnen die geconfronteerd worden met kinderkanker.

Wij organiseren en bekostigen vakantieweken voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft. Soms is een week niet mogelijk (omdat het kind een intensieve behandeling ondergaat en weer terug moet naar het ziekenhuis), dan kiezen we voor een midweek of lang weekend. Onze vakanties zijn er om het gezin even helemaal te laten ontspannen: niet alleen het patiëntje, ook de ouders/verzorgers en eventuele broertjes en zusjes. Even geen zorgen en spanning, maar samen genieten. 

Al het geld van donaties besteden we 1 op 1 aan onze kerntaak: het organiseren en bekostigen van vakanties voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft. 

Al onze vakantiebestemmingen zijn in Nederland. Zo blijft het gezin altijd dichtbij (zieken)huis. Wij hebben eigen Gaandeweg-huizen op parken in Gelderland, Limburg en Zeeland. Daarnaast huren wij in piekperiodes vakantiehuizen op parken van EuroParcs.

Dat kan op heel veel manieren en alle beetjes helpen! Op deze website staan verschillende opties. Het zit ‘m niet altijd in het doneren van geld. Een campagne/sponsoractie opstarten is een geweldig idee en als je ondernemer bent (of je werkgever wil tippen): als bedrijf kun je vriend worden van de stichting of partner worden. 

Een gezin wordt ‘Gaandeweg-gezin’ als een kind binnen het gezin kanker heeft. Meestal gaan gezinnen op vakantie tijdens de behandeling. Zo kan er energie worden opgedaan voor alles wat nog komen gaat. Het komt echter ook voor dat een gezin pas op vakantie gaat als het kind ‘schoon’ is verklaard. Helaas loopt het soms niet goed af en komt een kind te overlijden. Het komt voor dat het gezin daarna op vakantie gaat om samen bij te komen en te rouwen. 

Om een (of jouw) gezin aan te melden gebruik je het aanmeldformulier. Meestal vullen gezinnen dit formulier in samen met hun behandelend arts en/of de medisch maatschappelijk werker. Gezinnen kunnen het ook zelf doen, maar dan nemen wij wel eerst nog even contact op met de behandelend arts. Dit is o.a. nodig omdat de vakantie in het behandelplan moet passen. Timing is belangrijk.