Bouw nieuw huis vlakbij PMC in Utrecht

Stichting Gaandeweg (ANBI en CBF gecertificeerd) organiseert korte vakanties voor gezinnen die geconfronteerd worden met kinderkanker.

We laten graag een grote wens van onze gezinnen uitkomen... help je mee?

Stichting Gaandeweg laat momenteel een nieuw vakantiehuis bouwen in de buurt van het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht. Dit huis is speciaal bedoeld voor gezinnen waarvan het kind op dat moment behandelingen ondergaat in het PMC. Als er acuut zorg nodig is, kunnen ouders (en andere gezinsleden) in dit huis verblijven. Gezinnen hebben hierdoor meer rust in een zeer moeilijke periode. De eerste stap is gezet: RCN Vakantieparken heeft Gaandeweg een fraaie kavel toegewezen op hun park in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Stichting Gaandeweg zet zich al ruim 30 jaar in voor gezinnen waarvan een kind de diagnose kanker heeft gekregen. Jaarlijks worden ongeveer 600 kinderen hierdoor getroffen. Via de stichting kunnen gezinnen tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’ is het motto van Gaandeweg, die al vakantiehuizen heeft in Gelderland, Limburg en Zeeland. De stichting is volledig afhankelijk van sponsoring en giften.

Dichtbij PMC in Utrecht

Sinds de opening van het PMC, merkt Stichting Gaandeweg dat veel gezinnen graag in de nabijheid van hun behandelend arts willen zijn. Mochten er problemen of zorgen zijn, dan is er snel hulp. Om deze reden ontstond de behoefte een vakantiehuis te realiseren dichtbij het PMC. Het bestuur van Gaandeweg is al geruime tijd bezig met de plannen en laat zich hierbij adviseren door uiteenlopende experts.

Betrokkenheid RCN Vakantieparken

RCN Vakantieparken en Stichting Gaandeweg hebben op 22 februari 2021 een 20-jarig partnership getekend. De betrokkenheid van RCN bij de doelgroep van Gaandeweg is groot. Zo waren er in 2020 al collectes op verschillende RCN-parken en kregen Gaandeweg-gezinnen compleet verzorgde weekendjes aangeboden. In het kader van de plannen voor een nieuw huis in de buurt van Utrecht, heeft Gaandeweg op RCN-park Het Grote Bos in Doorn (gemeente Utrechtse Heuvelrug) een bouwkavel toegewezen gekregen. Het park bevindt zich in bosrijk gebied en biedt vele faciliteiten, waaronder een speeltuin, waterspeelparadijs, een midgetgolf-, bowling- en kabelbaan en een educatief fossielenveld.

Financiële steun

Stichting Gaandeweg hoopt het nieuwe vakantiehuis in het voorjaar van 2022 in gebruik te nemen. Om dit doel te bereiken, heeft de stichting financiële steun nodig. In de eerste plaats om het huis te laten ontwerpen en bouwen. De eerste ontwerpen zijn er al, met dank aan het team van Vakwerk Architecten, dat onze stichting heel mooi tegemoet komt met advies, kennis en kunde. In natura ondersteuning is dus ook van harte welkom, bijvoorbeeld straks bij de inrichting van het huis. Stichting Gaandeweg komt graag in contact met bedrijven en particulieren die willen helpen bij de realisatie van dit huis, dat ontzettend belangrijk zal worden voor de doelgroep.

Interesse of meehelpen?

Ben of ken je een bedrijf of particulier die meer wil weten of (financiële of in natura) ondersteuning kan bieden? Stuur deze pagina dan door of neem contact met ons op, zodat we kunnen kijken hoe we elkaar tegemoet kunnen komen. Uiteraard staat er promotie en (dus) naamsbekendheid tegenover als bedrijven of personen ons helpen. We zijn ontzettend dankbaar voor elke vorm van support!

Onze supporters op een rij

Naast de onderstaande sponsors, zijn er vele (onder)aannemers, leveranciers en experts aangehaakt die ons steunen. Het is fantastisch hoe zij belangeloos hun producten, diensten of financiële tegemoetkoming leveren! 

Klik hier voor het overzicht van deze geweldige supporters.

Vorderingen bouw: foto’s!

Benieuwd naar waar we staan met de bouw? Klik dan hier voor foto’s

Impressie 1, nieuw Gaandeweg-huis (met dank aan Vakwerk Architecten)
RCN en Gaandeweg ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
Impressie 2, nieuw Gaandeweg-huis (met dank aan Vakwerk Architecten)

Onze sponsors: