Bouw van ons nieuwe vakantiehuis van start!

De aannemingsovereenkomst met Giesbers Ontwikkelen en Bouwen is getekend. Het is nu 100% zeker: we bouwen een nieuw vakantiehuis in Doorn voor gezinnen die te maken hebben met kinderkanker. Het huis krijgt een unieke vorm: die van de zon met zonnestralen.

Diverse bedrijven en dienstverleners leveren belangeloos een bijdrage aan de realisatie van het nieuwe huis. Meer hulp is nog zeer welkom! Klik hier voor meer informatie over alle plannen en de sponsors. 

Vakantiehuis dichtbij Prinses Máxima Centrum
Sinds de opening in 2018 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) in Utrecht, komen veel gezinnen via het PMC bij onze stichting terecht. Als ze een weekje of lang weekend weg zijn, willen ze graag in de nabijheid van hun behandelend arts zijn. Want mocht er snel zorg nodig zijn, dan is het PMC dichtbij. We zijn daarom dankbaar en blij dat we dit nieuwe huis, vlakbij het Prinses Máxima Centrum, kunnen gaan bouwen. De oplevering is in het voorjaar van 2022.

Hulptroepen
Onze stichting is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring. Om het nieuwe vakantiehuis mogelijk te maken zijn er diverse grote en kleine bedrijven die hulp aanbieden. “Zonder deze steun kunnen we het huis niet realiseren. Het is heel bijzonder en hartverwarmend hoeveel vrijwilligers, bedrijven, ondernemers, families en andere stakeholders de handen uit de mouwen willen steken’, zegt Jan-Joost Galesloot, voorzitter van Stichting Gaandeweg.

Giesbers en bouwpartners

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen gaat het vakantiehuis ontwikkelen en samen met haar bouwpartners realiseren. Maar de samenwerking gaat verder: Giesbers en haar bouwpartners gaan het project ook voor een gedeelte sponsoren. Deels door een eigen investering, deels door de inzet vanuit het netwerk van partners met een bijdrage in middelen, materialen of op andere manieren.

Ook alle medewerkers van Giesbers zetten zich in om het nieuwe vakantiehuis van de grond te krijgen. “Het project is binnen de organisatie in korte tijd een gezamenlijke uitdaging geworden. Passend bij onze visie dat wij op onze manier een bijdrage willen leveren aan een samenleving met aandacht voor elkaar”, zegt John de Beijer, directeur van Giesbers.

Vakwerk Architecten

Het vakantiehuis is ontworpen door Vakwerk Architecten uit Delft. Zij hebben het ‘zonnige’ concept van de woning bedacht; een huis in de vorm van een zon waar iedereen weer even kan stralen. Het hart van het ontwerp is een grote gemeenschappelijke ruimte waar het hele gezin bij elkaar kan zijn. Op die ruimte zijn vijf afzonderlijke ‘zonnestralen’ aangesloten die ieder een eigen functie hebben. “Het verblijf moet zo bijzonder zijn, dat de gezinnen zich nog jaren de vakantie herinneren’, zegt Paul Ketelaars, directeur van Vakwerk Architecten.

RCN Vakantieparken

Het nieuwe vakantiehuis komt te staan op het RCN-vakantiepark het Grote Bos in Doorn. RCN Vakantieparken heeft Gaandeweg een prachtige bouwkavel ter beschikking gesteld op dit familiepark. Ook op andere manieren is het bedrijf zeer behulpzaam om van het nieuwe vakantiehuis een succes te maken. ‘Wij zijn heel blij een bijdrage te kunnen leveren aan dit bijzondere project. Het past bij ons bedrijfsfilosofie dat alles wat je deelt, waarde krijgt’, aldus, Riné van Dingstee, algemeen directeur van RCN Vakantieparken. De gehele winstuitkering van RCN wordt besteed aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is.

The Good Shop

Omdat voor de realisatie van het vakantiehuis nog veel geld nodig is, wordt binnenkort een speciale fundraising campagne gestart. Deze wordt ontwikkeld door The Good Shop, een Amsterdams collectief van reclamemakers. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Dankbaar

Alle betrokkenen, donateurs en sympathisanten: onze dank is niet in woorden uit te drukken. We doen dit voor onze doelgroep: ‘Gaandeweg-gezinnen’ die er echt even tussenuit moeten om er daarna weer met nieuwe energie tegenaan te kunnen.

Op de foto: John de Beijer, Directeur at Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en Jan-Joost Galesloot, Voorzitter Stichting Gaandeweg ondertekenen samen de aannemingsovereenkomst.