Stichting Gaandeweg opent nieuw vakantiehuis in Doorn

In aanwezigheid van ruim 100 vrienden en partners heeft Stichting Gaandeweg vandaag de deuren geopend van een nieuw en bijzonder vakantiehuis in Doorn. Dit huis op RCN Vakantiepark het Grote Bos is speciaal bedoeld voor gezinnen waarvan het kind behandelingen ondergaat of heeft ondergaan in het Prinses Máxima Centrum 

‘Ik ben heel blij dat wij vanaf nu gezinnen kunnen verwelkomen in dit hele mooie nieuwe huis. Het huis overtreft al mijn verwachtingen. Ik ben de vele partners die dit samen met ons hebben gerealiseerd bijzonder dankbaar. Zonder hen was het niet gelukt’, zegt Jan-Joost Galesloot, voorzitter van Stichting Gaandeweg. Alleen dankzij talloze donaties, inzamelingsacties en sponsoring door bedrijven heeft Stichting Gaandeweg het huis kunnen realiseren. 

Dichtbij PMC in Utrecht 

Sinds de opening van het PMC, merkt Stichting Gaandeweg dat veel gezinnen graag in de nabijheid van hun behandelend arts willen zijn. Mochten er problemen of zorgen zijn, dan is er snel hulp. Om deze reden ontstond de behoefte een vakantiehuis te realiseren dichtbij het PMC.  

Een zon met zonnestralen

Het vakantiehuis is ontworpen door Vakwerk Architecten uit Delft. Zij tekenden voor het ‘zonnige’ concept van de woning; een huis in de vorm van een zon waar iedereen weer even kan stralen. Het hart van het ontwerp is een grote gemeenschappelijke ruimte waar het hele gezin bij elkaar kan zijn. Op die ruimte zijn vijf afzonderlijke ‘zonnestralen’ aangesloten die ieder een eigen functie hebben.  

Sponsoring

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen was verantwoordelijk voor de bouw en ontwikkeling  van het vakantiehuis. Giesbers en haar bouwpartners hebben het project ook voor een groot gedeelte gesponsord. Deels door een eigen investering, deels door de inzet vanuit het netwerk van partners met een bijdrage in middelen, materialen of op andere manieren. Maar ook vele andere toeleveranciers, lokale ondernemers en sponsoren hebben ruimhartig en belangeloos bijgedragen aan de realisatie of hebben acties gehouden om de bouw te financieren (Supporters nieuw Gaandeweg-huis – Stichting Gaandeweg).

RCN Vakantiepark

Het nieuwe vakantiehuis staat op het RCN-vakantiepark het Grote Bos in Doorn. RCN Vakantieparken heeft Gaandeweg een prachtige bouwkavel ter beschikking gesteld op dit familiepark. Ook op andere manieren is het bedrijf zeer behulpzaam geweest om van het nieuwe vakantiehuis een succes te maken.