Guus Kuijer ambassadeur Stichting Gaandeweg

Één van Nederlands grootste en bekendste auteurs, Guus Kuijer, gaat zich inzetten voor Stichting Gaandeweg. Als ambassadeur zal hij de stichting daar waar mogelijk positief onder de aandacht brengen.  

“Ik vind het doel waar Stichting Gaandeweg zich voor inzet heel belangrijk en waardevol. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan”, aldus Guus Kuijer. Hij is één van de auteurs die dit jaar geheel belangeloos een bijdrage leverde aan het succesvolle kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen dat Stichting Gaandeweg zelf uitbracht.   

De opbrengsten van dit kinderboek gaan geheel naar Stichting Gaandeweg. Naast Kuijer leverden onder meer ook Arnon Grunberg, Carry Slee, Marjon Hoffman, Maryam Hassouni, Pepijn Lanen, Rik Hoogendoorn en Thomas Acda een bijdrage aan het boek. 

Vereerd

Voorzitter Jan-Joost Galesloot is heel vereerd met Guus Kuijer als ambassadeur voor Stichting Gaandeweg. “Kuijer is een grote naam in de roman en jeugdboekenliteratuur. Wie heeft er geen boek van hem gelezen? Het is heel bijzonder dat hij zijn naam aan onze stichting wil verbinden. Wij hopen dankzij hem onze naamsbekendheid verder te kunnen vergroten.”

Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg zet zich al ruim 30 jaar lang in voor gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft. De stichting zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kan zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg. Voor dit doel bezit Gaandeweg door heel Nederland eigen vakantiehuizen.  

Guus Kuijer opent nieuw vakantiehuis

Op 2 juli zal Guus Kuijer als ambassadeur de opening verrichten van een nieuw vakantiehuis van Stichting Gaandeweg in Doorn. Sinds de opening in 2018 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) in Utrecht, komen veel gezinnen via het PMC bij de stichting terecht. Als ze dan een weekje of lang weekend weg kunnen, willen ze graag in de nabijheid van hun behandelend arts zijn. Stichting Gaandeweg bouwt daarom dit nieuwe vakantiehuis in de nabijheid van het Prinses Máxima Centrum.  

Guus Kuijer

Guus Kuijer (Amsterdam, 1 augustus1942) is een Nederlandse auteur. In 2020 kreeg Kuijer voor zijn complete oeuvre de prestigieuze Constantijn Huygens-prijs. In 2001 was hij de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk, Ik ben Polleke hoor!, waarvoor hij de Woutertje Pieterse Prijs in ontvangst mocht nemen. In 1979 ontving hij de Staatsprijs voor Kinder- en Jeugdliteratuur en in 2012 de Astrid Lindgren Memorial Award.