Bekende schrijvers en illustratoren maken kinderboek voor Gaandeweg!

Met bijdragen van o.a. Arnon Grunberg, Thomas Acda, Carry Slee en Thé Tjong-Khing

Nederlands grootste schrijvers en illustratoren hebben de handen ineen geslagen met Nederlandse zangers en acteurs om geld in te zamelen voor Stichting Gaandeweg. Samen maakten zij het kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen. Met de opbrengst wordt in Doorn een vakantiehuis gebouwd voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft.

Nooit eerder bundelden zo veel grote namen de krachten voor het goede doel. Variërend van kinderboekenschrijfster Carry Slee, Sesamstraat-acteur Rik Hoogendoorn tot zanger/acteur Thomas Acda en illustrator Thé Tjong-Khing.

Belangeloos meegewerkt

Het resultaat is een kinderboek bomvol geestige, ontroerende en vooral hartverwarmende verhalen en illustraties. ‘Ik zou willen dat ik in mijn jeugd zelf uit zo’n mooi boek was voorgelezen’, zegt Pepijn Lanen aka Faberyayo, rapper van De Jeugd van Tegenwoordig. Hij schreef het verhaal ‘Kroky de schnitzel & Het miniatuur avontuur’.

Iedereen heeft geheel belangeloos meegewerkt zodat de opbrengst voor 100% naar Stichting Gaandeweg gaat. Dit geldt ook voor uitgeverij Rubinstein die onze stichting helpt bij de productie, PR en distributie van het boek.

Nog even over ons…

Stichting Gaandeweg zet zich al ruim 30 jaar lang in voor gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft. De stichting zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kan zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg.

Vakantiehuis dichtbij Prinses Máxima Centrum

Sinds de opening in 2018 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) in Utrecht, komen veel gezinnen via het PMC bij de stichting terecht. Als ze dan een weekje of lang weekend weg kunnen, willen ze graag in de nabijheid van hun behandelend arts zijn. Stichting Gaandeweg bouwt daarom dit nieuwe vakantiehuis in de nabijheid van het Prinses Máxima Centrum. De oplevering is in het voorjaar van 2022.

Schrijvers, illustratoren, acteurs, zangers

Het 160 pagina’s dikke kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen bevat korte verhalen van Thomas Acda, Gershwin Bonevacia, Arnon Grunberg, Maryam Hassouni, Marjon Hoffman, Rik Hoogendoorn, Maarten van Kempen, Carla van Kollenburg, Guus Kuijer, Aad Kuijper, Pepijn Lanen, Michael Middelkoop, Sanne Rooseboom, Carry Slee, Maren Stoffels, Lucas Teerling, Monique van der Zanden.

Illustraties werden gemaakt door: Job Bant, Brian Elstak, Evelien Erichsen (Artbox), Emilio de Haan, Duane Kelly (Artbox), Peter Klijn & Justin Blyth (Ambassadors), Michiel Offerman (Roughmen), Myrthe Oostenbach, Georgien Overwater, Dagmar Stam, Paul van der Steen, Silvan Steenbrink (Artbox), Thé Tjong-Khing, David Troquier, Marlies van der Wel, Lisa van Winsen, Menno Wittebrood (Roughmen).

Over het boek

Titel: Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen

Uitgever: Stichting Gaandeweg (met hulp van uitgeverij Rubinstein)

ISBN: 978-90-476-3666-3

Te bestellen via: bol.com

Beschikbaar vanaf: 21 december 2021

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie en de link naar de bestelpagina op bol.com (die naar verwachting werkt vanaf 21 december 2021).