Waarom op vakantie?

themavakantieKanker binnen het gezin beheerst je leven en levert veel zorgen en verdriet op. Ontspanning wordt in deze moeilijke tijd vaak vergeten. Daarom organiseert en bekostigt Stichting Gaandeweg korte vakanties, zodat deze gezinnen op adem kunnen komen. Er even tussenuit, zonder zorgen en verdriet. Met elkaar genieten van het gezinsleven, om er daarna weer volop tegenaan te kunnen.

Weekje (of lang weekend) weg

Doordat er tijdens een vakantieweek (of lang weekend) écht tijd en aandacht is voor elkaar, schuift de ziekte een beetje naar de achtergrond. Gezinnen die via ons zijn weggeweest, geven aan hoe belangrijk en fijn het was om even afstand te kunnen nemen van alle spanningen. Dat er weer energie is om alle onderzoeken en behandelingen aan te kunnen.

Vele verhalen

Ook gezinnen van wie het kind recent genezen is verklaard, komen in aanmerking voor Gaandeweg-vakantie. Vaak is er jaren of maanden gestreden tegen de kanker, het weekje weg is dan bedoeld om bij te komen, de overwinning te vieren en een streep te zetten onder een zeer heftige periode. Tot slot komt het voor dat gezinnen waarvan het kind helaas is overleden er een weekje tussenuit gaan via Gaandeweg. Deze gezinnen gaan een vreselijke rouwperiode door en het kan soms helpen om in een andere omgeving elkaar goed vast te houden, herinneringen op te halen en op krachten te komen. Kortom, er gaan vele verhalen schuil achter de gezinnen voor wie wij een weekje weg organiseren.

Stichting Gaandeweg organiseert jaarlijks ongeveer 175 vakanties.

Deel op: