Sponsoracties

7d9469ad03Elk jaar zijn er wel verenigingen of serviceclubs die de handen ineen slaan en een ludieke sponsoractie bedenken om geld in te zamelen voor Stichting Gaandeweg. Dat vinden we natuurlijk geweldig, met dat geld kunnen we dan weer vele Gaandeweg-gezinnen een weekje vakantie aanbieden. Er zijn vele acties denkbaar: of het nu gaat om het verkopen van zelfgebakken lekkernijen of om het laten sponsoren van sportieve prestaties, het gaat altijd gepaard met veel positieve energie.

Heeft u een goed idee of vindt u het fijn dat we met u meedenken? Neem snel contact met ons op! Een kijkje nemen op onze Facebookpagina kan ook, daar brengen we regelmatig verslag uit van mooie sponsoracties.

Inspirerend voorbeeld is de sponsoractie ‘Avond4Daagse’ door wijkvereniging De Laar-West in Arnhem.Lees hieronder hun enthousiaste verslag.

Avond4Daagse De Laar-West steunt Stichting Gaandeweg

Het is een mooie parallel: tijdens de Avond4Daagse 2015 liepen 1600 deelnemers gedurende 4 avonden ‘gaandeweg’ richting hun einddoel: die felbegeerde medaille. Stichting Gaandeweg steunt gezinnen ‘gaandeweg’ de ziekte van een kind met kanker binnen het gezin. Dit doet de stichting door deze gezinnen een weekje weg in eigen land aan te bieden. Even geen zorgen en pijn, maar met elkaar genieten om er daarna weer volop tegenaan te gaan. Dit is hard nodig, want de medische behandelingen voor het kind zijn intensief: ze duren lang, hebben nare bijwerkingen en de uitkomsten zijn onzeker. Dat heeft een grote weerslag op het hele gezin. Niet alleen het kind zelf vecht tegen kanker, de ouders en broertjes en/of zusjes strijden mee! Een week ontspanning en plezier is dus ontzettend waardevol.

Dankbaar

Wijkvereniging De Laar-West zag dit ook, en steunde Stichting Gaandeweg door per lopende deelnemer 0,50 cent te doneren en het bedrag vervolgens af te ronden naar een mooie 1000 euro. Na de intocht op vrijdagavond 5 juni werd de cheque door de commissie uitgereikt aan Arda Woltersom van Stichting Gaandeweg. De stichting kan elke vorm van steun goed gebruiken en toonde zich dan ook zeer dankbaar met dit gebaar van Wijkvereniging De Laar-West. Ook werden ter plekke alle deelnemers hartelijk bedankt.

Regionaal geworteld, landelijk actief

Stichting Gaandeweg is een kleinschalige, regionaal gewortelde stichting (het kantoor staat in Arnhem-Zuid), maar de kinderen die zij helpen wonen in heel Nederland. Doneren aan deze stichting betekent dat je weet (en ziet) wat er met je geld gebeurt: er worden concrete vakanties geregeld voor gezinnen die dat heel hard nodig hebben.

Steunen?

Wordt u gegrepen door dit verhaal en vindt u het het net als Wijkvereniging De Laar-West mooi wat Stichting Gaandeweg doet? Donateur worden kan natuurlijk sowieso, maar misschien is het leuk om met de hele school (of met de klas of een groep buurkinderen) een project of actie te bedenken. Iets waarmee geld wordt opgehaald dat kan worden gedoneerd aan Stichting Gaandeweg. Stichting Gaandeweg is graag bereid om bij scholen langs te komen om te vertellen over het waardevolle werk dat zij verrichten.

Deel op: