Theo Janssen ambassadeur Stichting Gaandeweg

Voormalig Nederlands profvoetballer Theo Janssen wordt ambassadeur van Stichting Gaandeweg. 

De oud-speler van het Nederlands elftal, Vitesse, FC Twente en Ajax gaat zich in deze rol sterk maken voor gezinnen waarvan een van de kinderen is getroffen door kanker. Stichting Gaandeweg zet zich al 30 jaar in voor gezinnen waarvan een van de kinderen is getroffen door kanker.
Van ziekenhuis naar vakantiehuis
Stichting Gaandeweg zorgt ervoor dat zo’n gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door weer even écht gezin kan zijn door ze een korte vakantie aan te bieden. Van ziekenhuis naar vakantiehuis is dan ook de missie van Gaandeweg.

Steentje bijdragen
‘Als vader kan ik mij voorstellen dat het leven van gezinnen die zoiets overkomt, op zijn kop staat. Het is heel fijn dat Stichting Gaandeweg deze gezinnen kan helpen even op adem te komen. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen’, licht Theo Janssen zijn ambassadeurschap voor Gaandeweg toe.

Vitesse
Voorzitter Grace Roetert is vereerd met Theo Janssen als ambassadeur. ‘Theo is natuurlijk enorm bekend als oud-voetballer. Zijn naam opent deuren. Als stichting hebben we al jaren een hechte relatie met Vitesse, dus ook Theo kenden we al. Ik vind het heel bijzonder dat hij zich niet alleen met zijn naam maar ook met activiteiten wil verbinden aan Gaandeweg.’

ANBI en CBF
Gaandeweg is een officieel erkende ANBI-instelling, CBF-gecertificeerd en voor 100% afhankelijk van giften en donaties. Om gezinnen een korte vakantie te kunnen aanbieden, heeft Gaandeweg eigen vakantiehuizen in bezit, maar worden ook huizen op vakantieparken gehuurd.

Ontspanning in plaats van hoogspanning
Doordat gezinnen er echt even helemaal uit zijn, maakt hoogspanning plaats voor ontspanning. Er wordt met papa, mama, broertjes en zusjes gefietst, buiten gespeeld, gebowld en er worden gezelschapsspelletjes gedaan. Een lach, een traan, alles kan en mag. Het gezin heeft weer even aandacht voor elkaar, de ziekte schuift wat naar de achtergrond. Zo wordt op een natuurlijke manier energie opgedaan voor alle onderzoeken, opnames en behandelingen die nog zullen komen.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter